Ja la tenim aquí! La cadira/grua adaptada per tal que persones greument afectades per autisme i amb mobilitat reduïda puguin accedir a la piscina i realitzar les activitats terapèutiques com la resta de companys, ja ha arribat a autisme la garriga.

Sota el lema “A l’aigua: autisme i mobilitat reduïda”, i sumant-nos al moviment global Giving Tuesday, en el que es promou el dia 3 de desembre com el dia mundial dedicat a donar i col·laborar amb causes socials, la Fundació Congost Autisme va impulsar una campanya de captació de fons per adquirir una cadira/grua adaptada per tal que persones greument afectades per autisme i amb mobilitat reduïda, usuaris de la xarxa de serveis d’autisme la garriga, poguessin accedir a la piscina per realitzar les activitats terapèutiques com la resta de companys.

El repte era aconseguir 6.295€ a través de la plataforma de crowdfunding Migranodearena.org, plataforma oficial de la iniciativa GivingTuesday, dels quals es van aconseguir 4.285€.

L’import restant s’ha cobert amb la recaptació de la Cursa Solidària Sant Silvestre de la Garriga, organitzada pel Club Atlètic Les Tortugues de la Garriga, la pre-estrena benèfica de la pel·lícula Especiales, als Cinemes Alhambra de la Garriga i per donatius de particulars que han arribat directament a través dels nostres canals habituals. El petit import restant així com les despeses d’instal·lació i adequació de la zona es cobriran amb fons propis.

Des de la Fundació, volem donar les GRÀCIES a totes aquelles persones que heu col·laborat fent donatius i fent difusió de la iniciativa, així com al Club Atlètic Les Tortugues, per organitzar una cursa solidària i pensar en la nostra entitat, i a AContraCorriente Films i Cinema Alhambra per la pre-estrena de Especiales en benefici d’entitats que treballen per millorar la qualitat de vida de persones amb autisme.

En breu podrem ensenyar-vos com els nois i noies amb autisme i mobilitat reduïda gaudeixen de les activitats dins l’aigua, que esdevenen una eina terapèutica clau, ja que:

  • Milloren els seu benestar físic i emocional
  • Augmenten l’estimulació cognitiva i motriu
  • Redueixen els problemes de conducta
  • Milloren la relació interpersonal amb els professionals que els atenen
  • Milloren l’autonomia personal mitjançant el treball d’hàbits previs i posteriors a l’activitat aquàtica