Fes un donatiu

La teva col·laboració és imprescindible!

Escull la quantitat que vols aportar i la periodicitat. El teu donatiu es farà efectiu sota el concepte “Fundació Congost Autisme”. Sempre que vulguis, pots deixar de fer la teva donació periòdica posan-te en contacte amb nosaltres adreçant un correu a moc.o1720794070icadn1720794070ufems1720794070itua@1720794070ofni1720794070.

BIZUM

Si ho desitgeu podeu fer la vostra aportació a través de BIZUM.

El codi de BIZUM de la Fundació Congost Autisme és 01760.

Si desitgeu rebre un certificat de la vostra aportació, ens heu de fer arribar un correu electrònic a l’adreça moc.o1720794070icadn1720794070ufems1720794070itua@1720794070ofni1720794070 amb les següents dades: Nom i Cognoms, DNI, adreça i telèfon de contacte.

El teu suport individual i recurrent permet un treball constant per millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme. Suma’t al projecte, forma’n part!

Testament solidari

Durant la teva vida, has ajudat a moltes persones. Quan ja no hi siguis, pots continuar fent-ho. Fes testament. Fes un llegat a favor de l’autisme. Les persones amb autisme necessiten ajuda tota la vida, també quan tu ja no hi siguis.

El testament és una oportunitat per projectar el resultat de tot l’esforç que has fet en vida cap al futur, deixant empremta, deixant escrits els teus desitjos per un món millor.

Queden moltes coses per fer, l’autisme continua sent un gran desconegut per la societat, per la comunitat mèdica, pels que el pateixen… El teu llegat solidari permetrà seguint treballant per les persones amb autisme quan tu ja no hi siguis.

Incloure un llegat solidari en el teu testament és una forma de mantenir viu el teu esforç per un món millor. Segurament et preocupen unes causes, segurament col·labores amb alguna organització no lucrativa, segurament has ajudat a persones que ho necessitaven, segurament vols un món millor… Llegant avui en el teu testament, estàs donant suport a organitzacions que treballen per aconseguir en un futur un món millor.

Què es un testament solidari?

Aquell en el que inclous a una o diverses entitats no lucratives, deixant part del teu patrimoni o un bé concret (llegat), independentment del valor i sense perjudicar als teus hereus legítims.

Per què és important fer un testament solidari?

Fer testament és important i molt aconsellable per deixar clares les darreres voluntats i fer més còmode i senzill els tràmits a la família. Estalviaràs despeses i preocupacions futures als teus éssers estimats. No és qüestió d’edat i el pots canviar sempre que vulguis, sense haver de donar explicacions a ningú. Si no hi ha hereus ni testament, els béns passen a disposició de l’Estat. Fer testament és un tràmit simple i de baix cost (50 euros aproximadament).

Fer testament és una manera de reflexionar sobre el que tenim i sobre què passarà amb el que tenim quan ja no hi siguem.

Fent un llegat solidari, també llegues un missatge de solidaritat a futures generacions.

Puc llegar a diferents organitzacions?

Sí, pots llegar a més d’una organització, sempre respectant la legítima.

Què puc llegar a la Fundació?

Pots llegar béns concrets, com un immoble, un cotxe, joies, una obra d’art… o bé un tant per cent del patrimoni, diners o accions. Qualsevol aportació, petita o gran, és important. L’única limitació legal es respectar la legítima dels hereus.

Fent un llegat solidari, també llegues un missatge de solidaritat a futures generacions.

Com es fa efectiu el meu llegat un cop jo no hi sigui?

Els hereus tenen l’obligació legal de notificar i fer entrega dels llegats. Així mateix, els notaris també tenen l’obligació de comunicar les disposicions d’aquest tipus al protectorat.

He d’avisar a algú que he fet un llegat solidari?

No cal comunicar-ho a ningú.

 

Quin paper tenen els impostos si faig un llegat solidari?

Els ingressos que la Fundació Congost Autisme rep d’herències i llegats estan exempts de l’impost de societats, pel fet de ser una organització no lucrativa declarada d’utilitat pública. I no està subjecta a l’impost de successions pel fet de ser una persona jurídica. Per tant el llegat solidari arriba íntegrament a la Fundació.

Què necessito per llegar a favor de la Fundació Congost Autisme?

Solament les dades bàsiques de la Fundació, i parlar amb el notari per explicar-li la decisió d’incloure un llegat solidari a favor de la Fundació.

FUNDACIÓ CONGOST AUTISME
Rondra del carril, 75, 1A
08530 la Garriga
CIF.: G08932394

 

 

 

Empresa

Les organitzacions són un actor important en la construcció d’una societat més justa. A través de la solidaritat, entitats, empreses i institucions tenen l’oportunitat de comprometre’s socialment ajudant les persones més desfavorides. Millorant el món, millorem les nostres organitzacions.

Sigues part de les empreses, entitats i institucions solidàries amb la Fundació Congost Autisme. T’oferim diferents maneres de col·laborar.

  • Donacions monetàries
  • Donacions en espècie
  • Voluntariat corporatiu
  • Organitzar un acte benèfic
  • Adquirir productes realitzats per persones amb TEA

Voluntariat

Comparteix amb nosaltres les teves habilitats o aficions. Dóna suport i acompanyament en activitats artístiques, d’oci o esport o en tasques d’administració i gestió de la Fundació Congost Autisme. Les persones que d’una forma generosa regalen el seu teu temps, són una peça clau per les persones amb autisme. El temps és el bé més preuat. Donar-lo, diu molt de tu.

Si vols fer de voluntari, contacta’ns a moc.o1720794070icadn1720794070ufems1720794070itua@1720794070ofni1720794070 i ens posarem en contacte amb tu.

Si ets una empresa i vols viure una jornada de voluntariat, des de la Fundació t’organitzem una jornada de voluntariat corporatiu, per tal que els teus professionals coneguin la nostra causa i alhora es fomentin valors com la solidaritat i la cooperació. Contacta’ns a moc.o1720794070icadn1720794070ufems1720794070itua@1720794070ofni1720794070 i t’informarem.

Avantatges fiscals de fer donatius a la Fundació Congost Autisme

Si decideixes col·laborar amb la nostra Fundació, tramitarem tots els documents necessaris perquè puguis declarar fiscalment la teva aportació i desgravar-la tant si ets una empresa com un particular

En relació a aquesta donació i segons el Real Decret Ley 6/2023 de 19 de desembre, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2024, els donatius a la Fundació Congost Autisme tenen una desgravació fiscal del 80% per als primers 250 euros donats per persones físiques. A partir d’aquest import, les donacions són deduïbles un 40%, sempre i quan la base de la deducció no podrà excedir del 15 %  de la base imposable del període impositiu.

En el cas de donacions periòdiques, si en els dos anys anteriors s’hagués fet una donació a la mateixa entitat, l’import de la donació d’aquest exercici i de l’exercici anterior és igual o superior, en cadascun d’ells, al de l’exercici immediat anterior, el percentatge de deducció seria del 45% en el cas de les persones físiques i del 50% en el cas de les persones jurídiques.

Si teniu algun dubte, podeu contactar amb nosaltres i us assessorarem.