A l’aigua! Autisme i mobilitat reduïda

La Fundació Congost Autisme impulsa l’adquisició d’una cadira/grua adaptada per tal que persones amb autisme i mobilitat reduïda puguin accedir a la piscina

Actualment un grup de persones amb autisme amb greus problemes de mobilitat reduïda, ja no poden accedir a l’aigua, ni amb el suport dels educadors.

Ens cal una cadira/grua adaptada perquè puguin accedir a l’aigua i realitzar les activitats terapèutiques com la resta de companys i companyes.

Vull ajudar

La Fundació Congost Autisme impulsa l’adquisició d’ajudes tècniques necessàries i l’adaptació d’espais i equipament per tal que persones greument afectades per TEA i amb mobilitat reduïda puguin, continuar participant del model de vida activa que defensem, maximitzant el seu benestar i el dels professionals que en tenen cura.

Els nens i nenes que fa més de 43 anys s’iniciaren al centre educatiu especialitzat en el tractament d’infants amb TEA, embrió de l’actual projecte autisme la garriga, s’han fet grans, i com a la resta de la població, l’envelliment comporta un empitjorament de la mobilitat, que en el cas de les persones amb TEA i discapacitat intel·lectual associada, arriba de forma prematura, agreujada i accelerada.

Actualment un grup de persones amb autisme amb greus problemes de mobilitat reduïda, ja no poden accedir a l’aigua, ni amb el suport dels educadors. Cal una cadira/grua adaptada perquè puguin accedir a l’aigua i realitzar les activitats terapèutiques com la resta de companys. Sense aquest element tècnic, aquestes persones no poden accedir dins l’aigua. Cal garantir igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans, també al col·lectiu de persones amb TEA i mobilitat reduïda.

Subministrar les ajudes tècniques necessàries per tal de poder mantenir una vida activa i procedir a les adaptacions de les instal·lacions i equipaments que disposem per tal d’assegurar una atenció assistencial i terapèutica de qualitat, té com objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA, la de les seves famílies i la dels professionals que en tenen cura.

Les activitats aquàtiques són una eina terapèutica per les persones amb autisme, ja que :

  • Millora els seu benestar físic i emocional
  • Augmenta l’estimulació cognitiva i motriu
  • Redueix els problemes de conducta
  • Millora la relació interpersonal amb els professionals que els atenen
  • Millora de l’autonomia personal mitjançant el treball d’hàbits previs i posteriors a l’activitat aquàtica

Fes un donatiu

La teva col·laboració és imprescindible!

Escull la quantitat que vols aportar a la nostra fundació de manera mensual. El teu donatiu es farà efectiu el dia 5 de cada més sota el concepte “Fundació Autisme la Garriga”. Sempre que vulguis, pots anul·lar la teva donació mensual posan-te en contacte amb nosaltre a través de la direcció autismelagarriga@autisme.com.

VULL FER UN DONATIU
*
DADES DEL DONANT
*
*
*
*
*
*
En compliment de la llei orgànica de 15/1999 de Protecció de dades de caràcter personal, la Fundació Privada Congost Autisme informa que les seves dades seran incorporades a un fitxer titularitat de la Fundació amb la finalitat de mantenir-lo informat sobre actes relacionats amb l'entitat. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició que marca la legislació vigent adreçant-se a la Fundació Privada Congost Autisme, Ronda del Carril nº 75, 08530 la Garriga, o enviant un correu electrònic a info@autismefundacio.com.